Onderwijsinstellingen

Jong geleerd is oud gedaan

Deze uitdrukking is zeker ook van toepassing als het om eetgewoontes gaat. In ieder gezin zijn er lievelingsrecepten en voorliefdes voor bepaalde smaken. Deze blijven vaak je hele leven een rol spelen in je menukeuzes.

Helaas weet de voedingsmiddelenindustrie deze voorkeuren en smaken goed te manipuleren. Daardoor raken we steeds meer verwijderd van wat gezond is en dus voedt.

Wij hebben tegenwoordig de voorkeur voor vulling in plaats van voeding als het om onze eetgewoontes gaat.

Daarom vind ik het belangrijk om jongeren erover te vertellen en samen op zoek te gaan naar smaken en bereidingen die zowel lekker als gezond en voedend zijn.

In een gastles met proeverij of een kookworkshop gaan we samen aan de slag en kunnen leerlingen heel praktisch de waarde van voeding ontdekken.

Advies voor gezond aanbod in schoolkantines

Fijn de mooie labels voor schoolkantines, duurzaam, gezond, goud en nog veel meer. Maar wat zegt dit daadwerkelijk over het aanbod en blijven vraag en aanbod bij elkaar komen. Hoe zit het met de voorbeeldfunctie van kantines in onderwijsinstellingen? Of vind je het maar betutteling?

Cooking for Life staat voor authentieke smaken, gezonde voeding van plantaardige en biologische bron omdat je alleen met goede zorg voor je zelf tot mooie resultaten kunt komen. Kort om wil je met je schoolkantine stappen zetten en je weet niet hoe? Neem dan contact met me op.

Als schoolbestuur ligt er een grote verantwoordelijkheid voor een gezonde en duurzame voeding. De bijdrage die scholen en universiteiten kunnen hebben in de bewustwording omtrent de relatie tussen voeding en (brein)gezondheid is immens. Maak er in het beleid een prioriteit van.

Loop je tegen zaken aan, nodig mij uit. Ik adviseer graag over een voedend aanbod in kantines in onderwijsinstellingen.