Advies voor professionals

Maak je keuken gezonder

Advies voor instellingen

Cooking voor Life geeft voedingsadvies op maat aan instellingen zoals scholen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, etc.

Vind jij dat ook?

Vind jij ook dat in zorginstellingen, in scholen, in jouw organisatie meer aandacht mag komen voor puur plantaardige voeding?

Neem dan contact met me op en we kijken wat mogelijk is.

Aanpak

Graag werk ik met de train-de-trainer aanpak. Naast een theoretisch deel wordt ook veel praktijkinstructie gegeven. Dit kan in de vorm van kookdemonstraties, kookworkshops, trainingen, lezingen en begeleiding.

De voordelen van volwaardig plantaardige voeding op je lichamelijke en geestelijk welzijn wordt door steeds meer onderzoeken onderstreept. Deze kennis is al heel oud.  Wat fijn dat het herontdekt wordt.

Dit zijn alvast wat ideeën:

  • Kookactiviteit in een verzorgingshuis of een andere zorginstelling
  • Lezing met proeverij – lekker, informatief, laagdrempelig, inspirerend
  • Kookdemonstraties voor cateraars, restaurants
  • Kookworkshops voor scholen
  • Lessen gezonde voeding voor kinderen en volwassenen
  • Thematische kookactiviteiten bijvoorbeeld rond een seizoen, bepaalde gezondheidsklachten, zoals gewrichtsaandoeningen, te hoog cholesterol, diabetes, alzheimer of levensfase, zoals zwangerschap, baby’s en peuters, sporters, ouderen.

Dit zeggen anderen:

{

Voor het wetenschappelijke onderzoek Plants for Joints, waarin wij het effect onderzoeken van een leefstijlprogramma op mensen met reuma en artrose, zochten wij een ‘chef’ voor onze kookworkshops. Eigenlijk zochten we meer, iemand die zowel culinair begaafd is en daarnaast ook….

lees verder

…. passie heeft voor de invloed van gezonde voeding op het lichaam. En het ideaal zou natuurlijk zijn dat zo iemand dan ook nog enthousiasmerend is en mensen inspireert om op een andere, gezondere wijze met de eigen voeding om te gaan. Je zoekt altijd naar het schaap met de vijf poten. En in Anja vonden we die!
Zij verraste ons met alle hiervoor genoemde kwaliteiten. Haar inzet, flexibiliteit, kennis, kunde, didactische kwaliteiten en passie hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Reade heeft haar niet voor niets ook voor andere opdrachten ingeschakeld. Ik kan Anja van harte aanbevelen als inspirerende partner voor organisaties die een stap willen maken naar een gezonder en wellicht ook meer plantaardige voeding. Anja kan werken met patiënten, cliënten, medewerkers (inclusief keukenpersoneel) van alle niveaus.

Wendy Walrabenstein
diëtist-onderzoeker bij Reade centrum voor Revalidatie & Reumatologie

{

Anja heeft sinds 2019 meerdere kookworkshops voor de medewerkers van Reade verzorgd. Van “Snel & kindvriendelijk” tot “Kerst”. En toen fysieke workshops vanwege de coronamaatregelen niet meer mochten, hebben we samen de “Adventskalender met plantaardige recepten” bedacht om onze collega’s te inspireren…

lees verder

Zowel de fysieke workshops als de adventskalender zijn goed ontvangen en zeer positief geëvalueerd. Voordeel van zo’n adventskalender is het bereik! We hadden 112 deelnemers, terwijl we bij de workshops steeds maar plek hadden voor 20-24 collega’s die in groepjes een heel menu met elkaar gekookt hebben. Voordeel van de workshops is natuurlijk het samen koken en vervolgens samen smullen van een heerlijk plantaardig buffet!
Het leuke is dat Anja altijd haar recepten vergezeld met interessante (gezondheids-)weetjes over de ingrediënten en producten. Menigeen hoort voor het eerst van tamari en kuzu, en ook het koken met zeewier is nog niet echt ingeburgerd. Door Anja wordt je geïnspireerd en sluipen gerookte tofu, seitan en furikake ‘stiekem’ steeds regelmatiger je winkelmandje in.

Olivia Andiel
projectleider Goede Voeding