Over Anja

Mijn naam is Anja Hermanus-Schröder. Met Cooking for Life gaat een droom in vervulling en sluit de cirkel van mijn jeugd.

Als 17 jarige heb ik al in een grootkeuken voor groepen van 20 tot 130 mensen gekookt in binnen- en buitenland.
Sinds mei 2013 eet en leef ik plantaardig en heb ik opnieuw ontdekt hoeveel betekenis voeding voor mij heeft.
In 2019 heb ik mijn opleiding tot natuurvoedingskok en in 2021 de opleiding tot natuurvoedingstherapeute bij de Gimselacademy in Rotterdam afgerond.
Ik gaf regelmatig kookdemonstraties in de Ekoplaza van Zoetermeer en heb ondertussen veel ervaring in het geven van kookworkshops op verschillende locaties.
Mijn passie ligt bij het enthousiasmeren van anderen voor de gezonde keuken.

Zomer 2020 heb ik de DO-IN Yoga Practitioner opleiding afgerond. Nu kan ik op alle drie leefstijlgebieden, voeding, beweging en ontspanning, anderen inspireren en ondersteunen. Do-In Yoga is de perfecte aanvulling omdat de basis van zowel de Do-In yoga als de natuurvoeding op de 5-transformatie-leer is gebaseerd. 

Wil je eens deelnemen aan een workshop? Klik dan hier.

Anja Hermanus Schröder
Z

Waarom macrobiotisch?

Macro= groot bios= leven
Tijdens mijn opleiding en verdieping in de natuurvoedingskeuken heb ik mogen proeven aan de eeuwenoude kennis over voeding en een gezond en gelukkig leven. Overweldigd ben ik door de relevantie en toepasbaarheid van de macrobiotische keuken.
In de natuurvoeding wordt er steeds gezocht naar die voeding die jou het beste ondersteunt. Er is dus geen kant en klaar recept maar er zijn wel richtlijnen: eet vooral uit je klimaatzone, eet vooral uit het seizoen, eet gevarieerd: (volle) granen, peulvruchten, groente, fruit, zeegroente, zaden en noten.

Waarom vegan?

Ca. 80% van de beschikbare landbouwgrond wordt gebruikt om veevoer te produceren om de ca. 70 miljard landdieren uit de bio-industrie vet te mesten. Maar ook de impact op je gezondheid op met name de welvaartsziekten is enorm en ondertussen veelvuldig onderzocht.
Daarnaast is de bio-industrie de grootste vervuiler van het milieu met het enorme waterverbruik dat gepaard gaat met de veeteelt, de methaanuitstoot die vele malen schadelijker is dan CO2 en de verzuring van de oceanen. Ten slotte gun ik ieder schepsel zijn en haar leven, net zoals ik van mijn leven geniet gun ik dat ook de dieren.