Advies

Persoonlijk advies

Wil je graag persoonlijk advies? Heb je concrete vragen waar je mee stoeit. Dan kun je een individueel consult afspreken. Ik stuur je een vragenlijst toe, die je ingevuld uiterlijk 2 dagen voor de afspraak retour hebt gezonden. Tijdens de afspraak nemen we je voedingspatroon en leefwijze door en kijken we naar de impact op je gezondheid. 

Aanpak

Ik geloof in kleine stappen en weet uit ervaring dat juist de kleine en daardoor vaak haalbare stappen groot effect hebben. Welke stappen dat voor je zijn, bepaal jezelf!

Tarief
€ 55,= per uur of een abonnement van 5 uur voor € 225,=

Met de tips van Anja zijn de verteringsproblemen die ik ben opgelopen na een voedselvergiftiging, en waar ik al een jaar mee rondliep, binnen enkele weken enorm verminderd. Door Anja heb ik ingezien dat je niet moet focussen op het vermijden van voedsel dat klachten geeft, maar juist op het eten van voedsel dat ervoor zorgt dat alles weer herstelt. Heel erg bedankt daarvoor!

Bas

Even laten weten dat ik baat heb bij het door jou geadviseerde kopje misobouillon met kuzu voor het slapen gaan. Lig daarna bijna nooit meer wakker van onrustige benen. Dankjewel voor je advies!

Caroline

Advies voor instellingen

Cooking voor Life geeft voedingsadvies op maat aan instellingen zoals scholen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, etc.

Het gaat dan vaak over kwetsbaarheid, dat kan zowel van jongeren gezegd worden als mensen die ziek of verzwakt zijn.

Aanpak

Vaak wordt gewerkt met de train-de -trainer aanpak. Naast een theoretisch deel wordt ook veel praktijkinstructie gegeven. 

De implementatie verloopt meestal step-by-step.  

|

Voor het wetenschappelijke onderzoek Plants for Joints, waarin wij het effect onderzoeken van een leefstijlprogramma op mensen met reuma en artrose, zochten wij een ‘chef’ voor onze kookworkshops. Eigenlijk zochten we meer, iemand die zowel culinair begaafd is en daarnaast ook passie heeft voor de invloed van gezonde voeding op het lichaam. En het ideaal zou natuurlijk zijn dat zo iemand dan ook nog enthousiasmerend is en mensen inspireert om op een andere, gezondere wijze met de eigen voeding om te gaan. Je zoekt altijd naar het schaap met de vijf poten. En in Anja vonden we die! 

Zij verraste ons met alle hiervoor genoemde kwaliteiten. Haar inzet, flexibiliteit, kennis, kunde, didactische kwaliteiten en passie hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Reade heeft haar niet voor niets ook voor andere opdrachten ingeschakeld. Ik kan Anja van harte aanbevelen als inspirerende partner voor organisaties die een stap willen maken naar een gezonder en wellicht ook meer plantaardige voeding. Anja kan werken met patiënten, cliënten, medewerkers (inclusief keukenpersoneel) van alle niveaus.
Wendy Walrabenstein
diëtist-onderzoeker bij Reade centrum voor Revalidatie & Reumatologie
|

Anja heeft sinds 2019 meerdere kookworkshops voor de medewerkers van Reade verzorgd. Van “Snel & kindvriendelijk” tot “Kerst”. En toen fysieke workshops vanwege de coronamaatregelen niet meer mochten, hebben we samen de “Adventskalender met plantaardige recepten” bedacht om onze collega’s te inspireren.
Zowel de fysieke workshops als de adventskalender zijn goed ontvangen en zeer positief geëvalueerd. Voordeel van zo’n adventskalender is het bereik! We hadden 112 deelnemers, terwijl we bij de workshops steeds maar plek hadden voor 20-24 collega’s die in groepjes een heel menu met elkaar gekookt hebben. Voordeel van de workshops is natuurlijk het samen koken en vervolgens samen smullen van een heerlijk plantaardig buffet!
Het leuke is dat Anja altijd haar recepten vergezeld met interessante (gezondheids-)weetjes over de ingrediënten en producten. Menigeen hoort voor het eerst van tamari en kuzu, en ook het koken met zeewier is nog niet echt ingeburgerd. Door Anja wordt je geïnspireerd en sluipen gerookte tofu, seitan en furikake ‘stiekem’ steeds regelmatiger je winkelmandje in.
Olivia Andiel
projectleider Goede Voeding